Kvensk skrivekonkurranse med flotte premier!

20. jun 2021

Ruija Forlag, Norske Kveners Forbund–Ruijan Kvääniliitto, Kvensk Institutt og Ruijan Kaiku inviterer til kvensk skrivekonkurranse! Tema: “Hva er det kvenske for deg?”, alternativt ”Ditt forhold til det kvenske”. Bidragene skal være kortprosa, altså novelle, essay eller dikt, og de kan skrives på kvensk, norsk eller meän kieli.

Det vil bli utdelt tre premier på henholdsvis 15.000, 10.000 og 5.000 kroner. Arrangørene tar sikte på å gi ut ei bok basert på bidrag til konkurransen, med forbehold om at vi får inn mange og gode nok bidrag. Det kan også være aktuelt at bidrag offentliggjøres i Ruijan Kaiku. Alt dette må bidragsyterne i så fall samtykke til.

Bidragene vil bli vurdert av en jury oppnevnt av arrangørene. Innsending elektronisk til arne@ruijan-kaiku.no innen 1. november 2021. Deltakeren må ikke oppgi navn i tekstdokumentet, kun i e-post. Har du spørsmål, er det bare å skrive en melding til Ruija Forlag her på Facebook, eller ta kontakt med styreleder i forlaget Erlend Skjetne, tlf. 974 75 164.

Artikkel om konkurransen hos Ruijan kaiku her.