Odd Lyng

På modernisert norsk og kvensk

350 kr

Utgitt 2024
I 2024 er det hundre år siden kvenske Alf Martin Jæger gav ut romanen “Odd Lyng”. Boka fikk liten oppmerksomhet i samtida, men er nå gjenstand for sterkt fornyet interesse: “Odd Lyng” er nemlig den første norske romanen der begrepet “homoseksuell” brukes eksplisitt, og den er vågal i sin utilslørte skildring av kjærlighet mellom menn og de tragiske følgene det kan få å måtte skjule sitt sanne jeg. Nå foreligger romanen i ny utgave på Ruija forlag, på henholdsvis modernisert norsk ved Andreas Vik Haugen og kvensk ved Anna-Kaisa Räisänen. Per Esben Svelstad, Runar Jordåen og Elisabeth Stubberud har skrevet hvert sitt forord som på ulike måter belyser Jægers unike bidrag til både kvensk og skeiv kulturhistorie.

Bestilling av bøker

Sammendrag av bestilling

Totalt å betale: kr

Fullt navn
Mail-adresse
Telefonnummer
Leveringsadresse
Fakturaadresse
Melding

Alle våre titler kan kjøpes ved å fylle ut skjemaet nedenfor eller sende en e-post til post@ruijaforlag.no. Oppgi navn, adresse og ønskede titler med antall i e-posten, så sender vi deg betalingsinformasjon. Vi gjør oppmerksom på at porto kan tilkomme.

Bøker
Skriv antallet til hver tittel du ønsker å kjøpe.
Fylles ut hvis bestillingen skal leveres til en annen adresse enn fakturaen.
Bestillingen blir manuelt behandlet, og du blir ikke belastet for kjøpet ved å sende inn dette skjemaet. Her er våre kjøpsvilkår. Se ellers vår personvernerklæring for behandling av innsendte personopplysninger.